Brandweernieuws week 9

Frontale aanrijding op de Zeeweg   Woensdagavond om 18:41 zijn op de Zeeweg in Castricum twee auto’s frontaal  op elkaar gebotst. De politie , brandweer en ambulances kwamen snel ter plaatse. In de richting van Bakkum kwamen de twee auto’s met elkaar in botsing. De bestelbus raakte door onbekende reden in de berm en bij het corrigeren raakte deze de tegenligger frontaal. De schade aan de auto’s was aanzienlijk.Beide bestuurders zijn door de ambulancedienst met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De weg werd afgesloten voor verder onderzoek naar het ongeval.  

Auto ramt gevel en paaltje    Donderdagmiddag om 13:10 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een melding van een auto tegen een gevel op de Geesterduinweg. Ter plaatse bleek een oudere man eerst de muur van de snackbar en daarna een paaltje geramt te hebben. De man schoot eerst achteruit, om vervolgens door de schrik weer vooruit te rijden. Hij is door de medewerkers van de snackbar opgevangen in afwachting van de hulpdiensten. De auto is weggesleept en de gemeente zou de schade aan het paaltje herstellen. De muur moet weer gerepareerd worden door een aannemer. De bestuurder kwam met de schrik ervan af.  

Peuter sluit ouders buiten    De brandweer en politie werden om 13:58 opgeroepen voor een melding van een buitensluiting aan de Prof. van der Scheerlaan. Een peuter van 1 jaar had zijn ouders weten buiten te sluiten. De politie was al ter plaatse en wist het probleem snel op te lossen. Hierdoor hoefden de spuitgasten niet meer in actie  te komen.  

Loos alarm door douchen    Zondagochtend om 11:12 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een brandmelding bij Verzorgingstehuis De Boogaert. Na zo’n twee minuten werd de melding weer ingetrokken omdat de oorzaak stoom van het douchen was.