Brandweernieuws week 6

Afhijsing Maandagavond om 23:01 is de brandweer met spoed opgeroepen voor een afhijsing aan de Schelgeest. Ter plaatse hebben ze samen met de ladderwagen van brandweer heemskerk een persoon naar beneden gehesen. De persoon is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Afhijsing Dinsdagmiddag om 13:47 heeft de brandweer de collega’s van de ambulancedienst met spoed geholpen bij een woning aan de Silene. Dit omdat een bewoner naar buiten moest worden gehesen en met spoed naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Na de inzet werden de bluspakken schoon gespoeld en direct vervangen.  

Middelbrand Vrijdagmiddag om 15:20 werd er met groot materieel uitgerukt voor een melding van een dakbrand bij Huize Koningsduin aan de Heereweg in Bakkum. Bij aankomst bleek het gelukkig nog mee te vallen en betrof het een schoorsteenbrand die wel een stukje van het dak had aangetast. De brandweerlieden van Castricum en Limmen hebben het brandje samen met de ladderwagen van brandweer Heemskerk weten te bestrijden. Dit hebben ze voor elkaar gekregen met wat sloopwerk op het dak, rondom de schoorsteen. En hebben ze de schoorsteen geveegd.   

Til assistentie Vrijdagavond om 19:30 is de brandweer met spoed ter plaatse gegaan bij een woning aan de Sokkerwei.
Dit om de collega’s van de ambulancedienst te assisteren om een bewoner naar beneden te tillen.  

Rookmelder Zaterdagavond om 21:13 is de brandweer  ter plaatse gegaan bij een woning aan de Duinenboschweg. De rookmelders die aan elkaar gekoppeld waren gingen af. Omdat de bewoners het niet helemaal vertrouwden hadden ze de brandweer gebeld. Deze hebben alles gecontroleerd en gemeten maar alles was in orde.