Brandweernieuws week 53

Loos alarm Dinsdagochtend om 08:38 was er een loze brandmelding bij de Santmark.  

Wateroverlast Woensdagmiddag om 16.07 zijn de brandweerlieden uitgerukt naar het Jac. P. Thijsse College aan de De Bloemen voor een melding van wateroverlast. In de kantine stond na alle regenval van de afgelopen dagen behoorlijk wat water in de kantine. De brandweer heeft alles weer droog gemaakt met behulp van de waterstofzuiger en trekkers. Na een goed half uur was de klus geklaard. De oorzaak is waarschijnlijk het hoge grondwater in combinatie met de lager gelegen kantine.  

Laatste melding betrof een vuurkorf Oudjaarsavond werden de spuitgasten om 23:58 opgeroepen voor de laatste brandmelding (nummer 146) van het jaar 2020. Op de Dokter van Nieveltweg zouden er meerdere kerstbomen in de brand staan vlakbij de garages. Bij aankomst bleek het om een vuurkorf te gaan wat geen gevaar opleverde. De brandweer heeft de vuurkorf aangelaten na afspraken met de feestvierders.  

Ambulance vast in het gras

Nieuwjaarsdag om 09:02 heeft de brandweer assistentie verleend om een ambulance los te lieren aan de Nansenlaan. De ambulance was tijdens een klus vast komen te zitten in het gras. De brandweer heeft met behulp van de lier op hun tankautospuit de ambulance weer los gekregen.