Brandweernieuws week 52

Afhijsing met ladderwagen Zondagavond om 21:17 hebben de spuitgasten bij een woning aan de Schoutenbosch de ambulancedienst geholpen. Hierbij is ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk ingezet om een bewoner naar beneden te hijsen. De bewoner is meegenomen naar het ziekenhuis.  

Binnenbrand bij Serviceflat Sans Sousi Tweede kerstdag  ‘s morgens vroeg om 00:51 werd de brandweer opgeroepen voor een melding van een binnenbrand bij Serviceflat Sans Souci. De brandweer is met spoed ter plaatse gegaan en trof daar al diverse bewoners aan die werden geëvacueerd door de bhv-ster en de politie. Bij binnenkomst stond de hele begane grond onder de rook waar de bewoners door heen waren gevlucht na het afgaan van het brandalarm. Daarom kwamen er meerdere ambulances ter plaatse om de bewoners van diverse appartementen even na te kijken na het inademen van rook. De brandweer had ondertussen de brand in één van de appartementen geblust met een slangenhaspel die op de gang hing. Ze hebben het appartement geventileerd door met een sproeistraal naar buiten te spuiten waardoor het appartement snel weer rook vrij was. De centrale gangen en diverse appartementen zijn ook weer rook vrij gemaakt met de overdrukventilator. De bewoner die bij binnenkomst van de brandweer nog is zijn appartement aanwezig was is met een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in een elektrisch kacheltje. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor het afhandelen van de schade.

Brand in schuurtje aan Het Strengh   Tweede kerstdag om 23:17 werden de brandweerlieden opgeroepen om met spoed uit te rukken voor een schuurtje wat in de brand stond aan het Het Strengh. Bij aankomst waren de bewoners zelf al begonnen om de brand te bestrijden met behulp van een tuinslang. De brandweer heeft de brand verder geblust met één straal hogedruk. Ze hebben ook het schuurtje van de buren gecontroleerd maar daar stond alleen rook. De brand in het schuurtje had aardig wat schade veroorzaakt. De oorzaak is nog niet bekend en wordt nog onderzocht.

  Storm Bella veroorzaakt flinke schade  Zondagmorgen om 11:01 werden de brandweerlieden opgeroepen om ter plaatse te gaan bij een wooncomplex aan de Oosterweide. Dit omdat er een een stukje dak los zou zitten. Toen de spuitgasten ter plaatse waren en met behulp van een laddertje op het dakterras even op het dak keken zagen ze dat drie kwart van het dak dubbelgevouwen los op het dak lag. Ook de hele constructie van alle cv-ketels was eraf gewaaid. Een aantal brandweerlieden hebben valbeveiliging aangetrokken en hebben gezekerd stukken van het dak weggesneden en de cv constructie veilig gesteld. De constructie is met behulp van de ladderwagen van brandweer Heemskerk vastgezet. Diverse appartementen kregen al te maken met waterlekkage. Stichting Salvage was al ter plaatse om de schade op te nemen en eventueel vervangende woonruimte te regelen voor de bewoners van de bovenste verdieping. Terwijl de spuitgasten op de Oosterweide bezig waren, kwam er een melding van stormschade binnen op de Henri Dunantsingel. Deze melding heeft brandweer Limmen samen met brandweer Velsen afgehandeld.