Brandweernieuws week 52

Akersloot- Dinsdagavond eerste kerstdag om 19:17 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een melding van een binnenbrand aan het Akerhof. Omdat het een winkel betrof werd door de alarmcentrale gelijk een tweede tankautospuit opgeroepen en deze kwam uit Uitgeest. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de winkel nog vol rook. Al snel bleek er  geen sprake van brand te zijn maar van het afgaan van het inbraakalarm. Deze is gekoppeld aan een rookmachine die zorgt dat inbrekers geen zicht meer hebben.De machine is afgegaan door een waterlekkage in het pand.

Zaterdagochtend om 10:45 zijn de spuitgasten met spoed uitgerukt voor een buitenbrand aan de Delving. Bij aankomst bleek het te gaan om een brand in een achtertuin bij één van de woningen daar. Een party tent was in brand gevlogen en daardoor stond de schuur ook in de brand. De brandweer schaalde snel op naar middelbrand waarop de tankautospuit van Uitgeest kwam samen met de waterwagen. Waarna er al snel brandmeester gegeven kon worden. De brandweer is tot ongeveer 12.00 uur bezig geweest met nablussen. Bij de brand raakte één persoon gewond en is ter plaatse geholpen door medewerkers van de ambulancedienst. De brand was vermoedelijk ontstaan door een gasfles, maar de juiste toedracht word nog onderzocht.

Castricum- Eerste kerstdag om 22:31 werden de spuitgasten opgeroepen voor een buitenbrand aan het Gerbrandsven waar behoorlijke vlammen uit een vuurton kwamen. De brand was onbeheerd achter gelaten en de spuitgasten hebben hem daarom ook afgeblust. De gemeente zou zorgen dat de ton geleegd wordt, zodat de vlammen niet meer zo hoog worden.

Tweede kerstdag om 20:11 hebben de brandweerlieden geholpen, samen met de ladderwagen van Heemskerk, om een bewoner uit  een woning te hijsen aan de Iepenlaan. De bewoner moest met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Limmen- Tweede kerstdag om 12:13 was er een loze brandmelding bij het Ouderenpsychiatrie aan de strandwal in Heiloo.