Brandweernieuws week 51

Brandweernieuws week 51

Akersloot- Woensdagochtend om 09:56 werd de brandweerboot opgeroepen samen met de tankautospuit van Graft de Rijp voor een plezierbootje dat zonder brandstof zat. Dit was langs het Oosterdijkje bij de Rijp. De brandweer heeft het bootje terug naar het haventje gesleept.

Castricum- Woensdagmiddag om 13:18 zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een co-melder die afging in een woning aan de Meester Bodewesstraat. De spuitgasten hebben de woning nagemeten op co maar konden niets vreemds meten. Toen ze de melder ook buiten weer aangezet hadden, ging hij weer af. De melder bleek dus defect te zijn. Het advies is gegeven om een nieuwe melder aan te schaffen.

Vrijdagmiddag om 13:33 was er een loze brandmelding bij het lescentrum aan de Oude Parklaan.

In de nacht van vrijdag op zaterdag om 03:56 zijn de brandweerlieden opgeroepen om een ambulance te assisteren op het Buitendijkspad. Bij het keren van de ambulance raakte deze vast in het gras/modder, en kwam er niet meer zelfstandig uit. De brandweer heeft de ambulance eruit getrokken met behulp van de lier van de brandweerjeep en wat mankracht. De brandweer heeft de ambulance naar de weg gereden zodat de rit vervolgd kon worden.

Zaterdagavond om 23:35 zijn de spuitgasten met spoed uitgerukt voor een scooter die in de brand stond aan het Gebransven. Bij aankomst was deze al geblust door omstanders met een brandblusser. De brandweer heeft het een en ander gecontroleerd en konden weer retour. De  scooter is total loss verklaard.