Brandweernieuws week 49

Bouwcontainer in de brand Op pakjesavond om 20:08 is de brandweer uitgerukt naar het Kortenaerplantsoen waar een bouwcontainer in de brand stond. De brandweer heeft de brand geblust met twee stralen hogedruk. En kon gelijk de brandweerwagen weer vullen met water uit de ondergrondse brandkraan die vlakbij de brand lag. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.  

Brandweer assisteert bij zeer grote brand Zondagochtend om 04:29 werden de spuitgasten van Castricum en van Limmen opgeroepen om te assisteren bij een zeer grote brand in Heemskerk aan de Timmerwerf. De brand woedde al vanaf 04:09 en het sein brandmeester werd rond 6:00 gegeven. De brandweer van Castricum en Limmen hebben geholpen om te voorkomen dat de brand over sloeg naar omliggende panden. Hierbij werden ze gevoed met water uit de waterwagen van brandweer Egmond en later via groot watertransport. Rond 07:30 waren ze weer terug op hun eigen post en kon brandweer Heemskerk en Beverwijk het af om het zelf na te blussen. Er zijn nog vele andere voertuigen ingezet om de brand te bedwingen.  

Klein buitenbrandje Zondagmiddag om 17:50 was er een klein buitenbrandje op het fietspad van de Uitgeesterweg in de polder. Er stond een fles met brandstof in de brand, door een brandweerhandschoen erop te leggen was de zuurstof weg en was het brandje gedoofd. De brandweer heeft het flesje afgevoerd en kon al snel weer retour.