Brandweernieuws week 49

Flinke vlammen bij camperbrand

Bakkum- Dinsdagavond om 18:45 werden de spuitgasten opgeroepen voor een camperbrand bij een caravanstalling aan de Heereweg.

Bij aankomst van de spuitgasten sloegen de vlammen al flink om zich heen en waren meters hoog. De brandweer wist de brand snel te blussen met twee stralen hogedruk. Er waren diverse knallen te horen,en dit was afkomstig van de banden die klapten. In de caravans en campers mogen namelijk geen gasflessen worden opgeslagen bij de stalling. De brandweer is later op de avond om 20:44 nog even terug geweest om de camper nog een keer na te blussen.

 

Limmen- Woensdagavond om 23:13 zijn de spuitgasten ter plaatse geweest bij een gesprongen waterleiding midden in de weg aan de Krommelaan in Heiloo. De brandweer heeft de omgeving afgezet en de klus overgedragen aan het waterleidingsbedrijf pwn die de gesprongen leiding weer zou gaan repareren.

Castricum- Zaterdagavond om 18:31 werden de spuitgasten opgeroepen voor een brandgerucht in de parkeergarage aan het Bakkerspleintje. In de parkeergarage was het brandalarm afgegaan en er was een brandlucht geroken. Ter plaatse lag er vlakbij de geactiveerde melder vuurwerkresten. Hierdoor is de melder afgegaan en kon de installatie door de eigenaar gereset worden. De spuitgasten konden daarna weer retour.