Brandweernieuws week 48

Limmen- Maandagmorgen om 05:49 had een schoonmaker een brandlucht geroken in de parkeergarage onder de Vomar in Heiloo aan het Stationsplein. Voor de zekerheid is de brandweer gebeld. Omdat het een parkeergarage onder een supermarkt betrof werd er brand industrie van gemaakt door de alarmcentrale. Dus werden de tankautospuiten van Heiloo en Limmen en de ovd ook gealarmeerd.

Bij een grondige verkenning van de spuitgasten bleek er niets aan de hand te zijn en konden ze weer retour.

Dezelfde ochtend om 08:53 was er een loze brandmelding bij het NTI NLP aan de Oosterzijweg in Limmen.

 

De brandweer van Limmen werd donderdagochtend om 03:22 opgeroepen om de politie te assisteren bij zorgcentrum De Cameren. Het bleek te gaan om een kleine ontploffing van een koelkast in één van de kamers. Daarbij was een ammoniaklucht te ruiken. De bewoner is voor de zekerheid gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft diverse metingen verricht en de woning geventileerd.

 

Zondagochtend om 9:05 werden ze samen met de collega’s van Heiloo en de hoogwerker van Alkmaar opgeroepen voor een binnenbrand bij basisschool de Zuidwester aan de Boekenstein in Heiloo. Bij aankomst bleek het om een klein brandje te gaan in een kabelgoot die snel afgeblust kon worden door beide brandweerkorpsen. De hoogwerker hoefde niet meer ter plaatse te komen.

 

Castricum- Donderdagavond om 19:42 was er een loze brandmelding bij het Ribw K/AM  aan de Oude Parklaan.

 

Akersloot- Zaterdagochtend om 09:22 werd de brandweerboot opgeroepen om brandweer Alkmaar te assisteren bij een door de wind losgeslagen woonboot. Brandweer Akersloot en Alkmaar hebben samen de klus geklaard. Het grootste gevaar was dat alle aansluitingen van elektra, gas en het water van de woonboot waren losgebroken.