Brandweernieuws week 45

Brandweernieuws week 45
Castricum- Maandagmiddag om 13:04 tijdens het broodje brandweer moesten de spuitgasten met spoed uitrukken naar de Dotterbloem. Daar zou een bewoonster het gas niet meer dicht kunnen krijgen na het koken. Er brandde geen vlam meer, dus de woning zou zich vullen met gas. Toen de spuitgasten aan kwamen, stond de bewoonster al buiten en namen de brandweerlieden binnen een kijkje. Het bleek allemaal mee te vallen.  Tijdens het dichtdraaien van het gas was de knop eraf gegaan en deze kreeg de bewoonster er niet meer op. Gelukkig lukte dit de brandweer wel. Zo kon het gas dichtgedraaid worden en was het gevaar geweken.
Iets later om 13:51 konden ze weer uitrukken. Ditmaal naar de Boogaert. Bij Odion was een handmelder geactiveerd. Na onderzoek van de spuitgasten bleek de melder geactiveerd te zijn op de kamer van een nieuwe bewoonster. Deze bewoonster wilde alles even testen, en de handmelder bleek dus goed te functioneren. De brandweer heeft duidelijk uitgelegd dat ze de melder alleen bij brand mag activeren.
Zondagmiddag om 14:49 heeft de brandweer de collega’s van de ambulancedienst een handje geholpen. Er moest een vrouw bevrijd worden uit een taxibusje aan de Plantenhove. De mevrouw was gevallen in de taxi en was klem komen te zitten tussen de achter- en de voorbank. Met mankracht hebben de ambulance medewerkers samen met de brandweerlieden de vrouw weten te bevrijden.
Akersloot- De brandweerboot werd donderdagochtend om 06:54 opgeroepen voor een probleem op het water langs de N9 bij Callantsoog. Het probleem was al verholpen voordat de spuitgasten uitgerukt waren en konden daarom weer terug gepiept worden.
Limmen– Vrijdagmiddag om 17:15 hebben de brandweerlieden gezocht naar een buitenbrand langs het spoor tussen Castricum en Heiloo maar hebben niets gevonden.
Zondagochtend om 03:25 zou er spraken zijn van een brandgerucht bij het sportcomplex de Enterij. Ook hier hebben de brandweerlieden geen brand aangetroffen.
Succesvol broodje brandweer

CASTRICUM – Waar hang je nu precies een koolmonoxidemelder op, wat doet nu precies een gekoppelde rookmelder en hoe veilig is uw woning?

Dat waren een van de vele onderwerpen die maandagmorgen aan de orde kwamen in de brandweerkazerne van Castricum. De brandweer had zelfstandig wonende 65 plussers uitgenodigd, om tijdens een prima verzorgde lunch, te horen hoe een brand en andere ongelukken te voorkomen zijn in en om het huis. Burgemeester Toon Mans benadrukte in zijn welkomstwoord, dat wij steeds ouder worden, veelal zelfstandig blijven wonen en dat er verschillende maatregelen genomen kunnen worden om het in huis veiliger te maken. Na een instructiefilm werden door de aanwezige vele vragen gesteld aan de woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Na de lunch zou er een rondleiding volgen door de brandweerkazerne, maar door een 112 melding op de Dotterbloem, ging dat niet door, maar de aanwezige konden wel getuige zijn van een uitruk van de brandweerauto, met toeters en bellen, en vonden dat waarschijnlijk nog mooier dan een rondleiding. C-TV was er bij en maakte er een registratie van, die binnenkort op deze zender te zien zal zijn.