Brandweernieuws week 43

Castricum- Woensdagavond om 19:54 was er een loze brandmelding bij Hotel Fase Fier Eten en Drinken deze werd al snel weer ingetrokken.

 

Zaterdagochtend om 11:13 hebben de spuitgasten in samenwerking met de ambulancedienst en het personeel van de ladderwagen van Wormerveer iemand naar beneden gehesen aan de Mient. Dit om gezondheidsredenen van de persoon die mee moest naar een ziekenhuis.

 

Zaterdagmiddag om 15:11 werden de spuitgasten opgeroepen omdat er een handbrandmelder was geactiveerd bij het gemeentehuis. Bij aankomst bleek het te gaan om een handmelder in de parkeergarage die was ingedrukt door baldadige jeugd. Die waren bij aankomst van de brandweer natuurlijk al verdwenen.

 

Zondagochtend om 9:11 werden de spuitgasten opgeroepen voor een automatische brandmelding bij Woonvoorziening de Dorpsstraat. Ter plaatse bleek het te gaan om aangebrande broodjes op de zolderkamer en kon de brandweer weer retour.

 

De brandweer is zondagmiddag uitgerukt voor een brandgerucht in het tunneltje onder de Provincialeweg N203 / Binnendijkspad. Ter plaatse bleek het te gaan om afgestoken vuurwerk in het tunneltje wat voor rook overlast zorgde. De daders waren gevlucht , maar de politie wist ze in de kraag te vatten.

 

Zondagmiddag om 16:37 zijn de spuitgasten ter plaatse geweest bij het opnamekliniek aan de Oude Parklaan. Hier was een klein brandje geweest in een prullenbak in één van de kamers. De brandweer heeft met behulp van de ventilator de ruimte weer rookvrij gemaakt zodat alle bewoners weer terug konden naar hun kamers.