Brandweernieuws week 42

Pannetje op het vuur zorgt voor een hoop schade

Castricum- Maandagmiddag om 17:26 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een melding van een binnenbrand in een woning aan de Torenstraat. De brandweer was zeer snel ter plaatse. Bij aankomst zag de brandweer al behoorlijk veel rook uit de woning komen. De bewoonster was de woning al uit en werd opgevangen door de melder die de brand van buitenaf had ontdekt toen ze voorbij reed. De brandweer heeft de brand snel weten te blussen met een straal hoge druk. De ladderwagen van brandweer Heemskerk kwam ook ter plaatse en heeft het dak gecontroleerd op een doorslag maar dit was gelukkig niet het geval. De brandweer is daarna nog lange tijd bezig geweest om de woning weer rookvrij te krijgen met de overdruk ventilator. Stichting Salvage is ter plaatse geweest om alles te regelen voor de bewoonster. De schade was aanzienlijk en de oorzaak is vermoedelijk een pannetje op het vuur.

Nep kaarsen zorgen voor een melding van een binnenbrand

Castricum- De brandweer is maandagavond om 20:10 opgeroepen voor een melding van een binnenbrand bij een woning aan het Korte Land. De brandweer en politie waren snel ter plaatse bij de woning waarvan de bewoners niet thuis waren. De buurvrouw die de brand had ontdekt had de sleutel van de woning en zo konden de brandweerlieden naar binnen. Zij kwamen er al snel achter dat er geen sprake was van een binnenbrand maar dat er twee nep kaarsen boven achter het raam aan stonden. De spuitgasten konden weer terug naar de kazerne, en ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk kon weer retour.

Pannenkoeken zorgen voor loze melding

Castricum- Dinsdagmiddag om 12:41 was er een loze brandmelding bij de Santmark. Deze werd veroorzaakt door het bakken van pannenkoeken.

Gesprongen waterleiding

Castricum- De brandweerlieden werden dinsdagavond tijdens hun wekelijkse oefenavond om 20:29 opgeroepen om uit te rukken naar de Oosterweg in Heemskerk voor een gesprongen waterleiding. Ter plaatse dreigde het water van een gesprongen transportleiding richting een woning te lopen. Daarom hadden de spuitgasten een soort nood dijkje gecreëerd van stenen en zand en hebben gewacht totdat het waterleidingsbedrijf  ter plaatse was om de leiding  te repareren.