Brandweernieuws week 41

Castricum- Afgelopen week waren er ook weer loze brandmeldingen dit was het geval op donderdag om 09:22 en zaterdagavond om 21:49 bij het Ribw aan de Oude Parklaan. Vrijdagmiddag om 15:00 bij het Vervolgkliniek aan de Oude Parklaan. En zondagavond om 19:27 bij Stichting Achter de Duinen aan de Rijksstraatweg in Heemskerk.
Dinsdagmiddag om 15:20 zijn de brandweerlieden uitgerukt met de tankautospuit en het verkenningsvoertuig voor een brandgerucht in het duingebied. Er zou door een fietser rook gezien zijn uit de bossen bij de Bredeweg, vlakbij de Brabantse landbouw.Toen de spuitgasten ter plaatse kwamen waren er al twee boswachters ter plaatse en konden bevestigen dat het om een klein kampvuurtje bleek te gaan. Er was eten opgewarmd en het vuurtje was onbeheerd achter gelaten. De brandweer heeft het vuurtje wat ongeveer veertig meter van het verharde pad was, gedoofd met zand en een paar flesjes water.
Dinsdagavond om 20:45 heeft de brandweer diverse metingen verricht in verband met een vreemde lucht in diverse woningen aan de Ruiterweg. De brandweer heeft niets vreemds kunnen meten en gaat er vanuit dat stankoverlast veroorzaakt door werkzaamheden aan het riool de oorzaak was.
Donderdagochtend om 10:49 ging het rookalarm af bij het opnamekliniek aan de Oude Parklaan. Er bleek inderdaad sprake te zijn van een brandje in één van de kamers van een bewoner. Er stond een matras in de brand die door de bhv-ers geblust was. De brandweer hoefde alleen nog een nacontrole uit te voeren en met de overdrukventilator de ruimte weer rook vrij te maken.
Limmen- Dinsdagochtend om 08:25 zij de spuitgasten uitgerukt voor een kat die bekneld zat tussen een tuimelraam aan het Hyacinthenlaan. De brandweer wist de kat weer snel te bevrijden en kon hem weer overhandigen aan de eigenaar. En deze zou met de kat naar de dierenarts gaan om hem na te laten kijken.
Zaterdagochtend om 8:30 zijn de brandweerlieden ter plaatse geweest bij Zorgcentrum de Cameren aan de Lage Weide. Dit in verband met wateroverlast na een los geschoten po spoeler op de 1ste verdieping. De brandweer heeft het meeste water weer weg gekregen met behulp van een waterstofzuiger, dweilen en trekkers.
Zondagmiddag om 15:43 was er een loze brandmelding bij de Ouderenpsychiatrie aan de Strandwal in Heiloo.
Akersloot- Zondagmiddag om 14:38 zijn de spuitgasten opgeroepen om met hun brandweerboot richting de Bierkade in Alkmaar te varen voor een hulpverlening. Langs de Bierkade was een boot aan het zinken. Samen met de brandweer van Alkmaar hebben ze water uit de boot gepompt en het lek provisorisch gedicht.