Brandweernieuws week 4

Brandweernieuws week 4

Castricum- Zondagavond 20 januari om 20:29 en zondagmiddag 27 januari om 14:03 waren er loze brandmeldingen bij het Ribw aan de Oude Parklaan.

Maandagavond om 19:19 werden de spuitgasten weer eens opgeroepen voor een buitenbrand aan het Gerbrandsven. Daar kwamen vlammen uit een prullenbak en een deel van de bosjes stond in de brand. De brandweer heeft de brandhaarden afgeblust en liet de politie komen. Deze noteerden de namen van de jongelui die erbij stonden. Bij eerdere meldingen op deze locatie vertelde de jeugd dat dit mocht van de politie en gemeente, maar bij navraag van de brandweer blijkt dit dus niet te mogen. De politie zal scherper toezicht houden bij deze hangplek.

Vrijdagavond om 20:53 werden de brandweerlieden ingezet om de collega’s van de ambulancedienst een handje te helpen om een bewoner op een brancard te tillen in een woning aan de Const. Huygenstraat.

Limmen- Zaterdagavond om 19:47 werden de spuitgasten opgeroepen voor een dienstverlening aan de Keizerskroon. Er bleek kortsluiting te zijn door wateroverlast. De brandweer heeft de boel gecontroleerd maar kon weinig doen. Het advies werd gegeven om de huur baas in te schakelen zodat deze het probleem op kon lossen met een loodgieter en een elektricien.

Akersloot- Zondagochtend om 04:06 werden de spuitgasten opgeroepen samen met de brandweerduikers van Velsen, ambulance en politie. Dit omdat er een voertuig in het water zou liggen aan de Startingerweg in Akersloot. Bij aankomst bleek er niemand meer in het voertuig aanwezig te zijn. De brandweer heeft nog een kleine zoek slag gedaan maar troffen ook niets meer aan. De politie zou op zoek gaan naar de eigenaar van de auto die waarschijnlijk al thuis was.