Brandweernieuws week 39

Brandweernieuws week 39

Castricum- Maandagochtend om 09:40 zijn de spuitgasten uitgerukt om een meting te verrichten in een woning aan de Prof. Winkelerlaan. Dit omdat de bewoner de hele dag last had van hoofdpijn en vertelde dat de dag ervoor de co melder afgegaan was.  De brandweer heeft diverse metingen verricht maar kon geen vreemde waardes meten en heeft geadviseerd om goed te ventileren en een nieuwe melder aan te schaffen.

 

Woensdagochtend om 11:16 zijn de brandweerlieden opgeroepen omdat er iemand opgesloten zat op de wc aan de Meester Ludwigstraat. Het slot was defect geraakt en de bewoners hadden zelf al de scharnieren verwijderd maar kregen de deur nog niet open. De spuitgasten hebben vervolgens het slot netjes doorgeslepen om zo min mogelijk schade te veroorzaken en de persoon was toen zo bevrijd.

 

Donderdagmiddag om 14:57 ging er een co melder af bij een woning aan de Lindenlaan. De bewoonster had de brandweer gebeld en stond deze buiten op te wachten. De brandweer heeft diverse metingen verricht maar kon geen vreemde waardes meten en heeft geadviseerd om goed te ventileren en een nieuwe melder aan te schaffen.

 

Vrijdagavond om 18:18 was er een loze brandmelding bij het Ribw aan de Oude Parklaan.

 

Zondagochtend om 02:22 zijn de brandweerlieden opgeroepen samen met de ladderwagen van brandweer Heemskerk voor til assistentie aan de Meester Ludwigstraat. Maar na drie minuten werd de melding weer ingetrokken en was de hulp niet meer nodig.

 

Zondagochtend om 10:48 heeft de brandweer geassisteerd bij het bevrijden van een kat die al een week vast zat in een boom aan de Goudsbergen. Met behulp van een ladder heeft de brandweer de kat uit de boom gehaald en overhandigd aan de dierenambulance.

 

Limmen- Donderdagochtend om 03:31 heeft de brandweer een brandje geblust in een schuurtje aan de Visweg. De brand was snel onder controle. Over de oorzaak is niets bekend.

 

Akersloot- Woensdagochtend om 07:46 heeft de brandweer een dier bevrijd die te water was geraakt aan de Geesterweg.