Brandweernieuws week 37

Afhijsing met ladderwagen Dinsdagmiddag om 12:44 hebben de spuitgasten bij een woning aan de Arnoldsonstraat de ambulancedienst geholpen. Hierbij is ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk ingezet om een bewoner naar beneden te hijsen. Ook is bij deze inzet een traumahelikopter geweest. De bewoner is om medische redenen meegenomen naar het ziekenhuis.    

Voertuig bijna te water op de Zeeweg Woensdagochtend om 11:14 werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een voertuig te water langs de Zeeweg N513. Ter plaatse bleek het voertuig van het talud te zijn geraakt en stond met zijn neus bijna in het water. De spuitgasten hebben eerst het voertuig vast gezet aan de tankautospuit zodat het voertuig niet verder zou wegglijden en wel in het water zou belanden. Daarna konden de twee personen uit het voertuig gered worden. Ze werden nagekeken door het personeel van de twee ambulances, die ook ter plaatse waren. Het  voertuig is daarna door een bergingsbedrijf afgevoerd. De duikers en het hv voertuig van brandweer Velsen waren ook ter plaatse gekomen maar hoefden niet ingezet te worden. Tijdens de inzet was de Zeeweg vanaf de rotonde richting Limmen afgezet voor het verkeer.

Loos alarm
Zondagmiddag om 17:06 was er een loze brandmelding bij Stichting Achter de Duinen aan de Rijksstraatweg in Heemskerk veroorzaakt door koken.