Brandweernieuws week 34

Wateroverlast Zondagavond om 21:47 zijn de brandweerlieden uitgerukt naar een woning aan de Tulpenveld omdat er wateroverlast was. Het water kwam de meterkast inlopen en de bewoners hadden de hoofdschakelaar al uitgezet. De brandweer heeft het water op het dak weg laten lopen omdat diverse regenpijpen verstopt waren. Waar de lekkage precies vandaan kwam was die avond niet duidelijk. De bewoners moesten contact opnemen met de woningbouw, zodat zij de lekkage konden verhelpen.   

Til assistentie Woensdagochtend om 10:20 heeft de brandweer de collega’s van de ambulancedienst geholpen bij een woning aan de Zwanebloem. Dit omdat een bewoner naar beneden moest worden gehesen en naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Hierbij is ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk ingezet.  

Vast in snikhete lift Vrijdagmiddag om 13:18 zaten er drie persoon vast in de lift op het station van Castricum. Omdat het om een glazen lift ging, er ook een baby in de lift was en de temperatuur nog rond de 30 graden lag, is de brandweer met spoed uitgerukt voordat er personen onwel zouden worden door de hitte. De uitvoerder die aanwezig was vanwege de werkzaamheden aan het station had ze net bevrijd uit de lift met behulp van een liftsleutel. De lift is in storing gezet en het liftbedrijf zou ter plaatse komen om deze weer te repareren.