Brandweernieuws week 33

Loze brandmelding   Zondagavond om 22:46 was er een loze brandmelding bij Horizon Jeugdzorg aan de Heereweg.  

Vast in snikhete lift Maandagavond om 18:14 zat er een persoon vast in de lift op het van Castricum. Omdat het om een glazen lift ging en de temperatuur nog boven de 30 graden was moesten ze dit keer met spoed heen voordat de persoon onwel zou worden door de hitte. Na ongeveer 10 min was de persoon bevrijd uit de lift en werd de lift in storing gezet. Het liftbedrijf zou ter plaatse komen om deze weer te repareren.  

Bewoner valt in zijn vijver en komt er niet meer uit Dinsdagmiddag om 17:14 moesten de brandweerlieden met spoed uitrukken naar een achtertuin aan de Leeuwerik. Dit omdat de bewoner was uitgegleden over een steen tijdens tuinwerkzaamheden en in zijn vijver was gevallen. De bewoner redde het niet om er zelfstanding uit te komen. De brandweer heeft de man met behulp van een politieagent uit het water weten te krijgen. De bewoner is voor de zekerheid nog nagekeken door de ambulancedienst maar markeerde niets, maar was uiteraard erg geschrokken.  

Til assistentie Woensdagochtend om 06:20 heeft de brandweer de collega’s geholpen van de ambulancedienst bij een woning aan de Beverwijkerstraatweg. Dit omdat een bewoner naar beneden moest worden getild en met spoed naar het ziekenhuis moest.  

Co-melder bewijst zijn functie Woensdagmiddag om 14:16 zijn de brandweerlieden ter plaatse gegaan bij een woning aan de Margaret Krophollerlaan. Dit omdat de bewoner had gebeld dat er in de woning een co-melder afging. Toen de brandweer metingen verrichtte sprongen de meters gelijk in hoge waardes wat betekende dat er inderdaad wat mis was. Aangezien er ook gas geroken werd, is het gasbedrijf ingezet en die kwamen er achter dat de gasklep in de cv-ketel niet goed zat en heeft het probleem verholpen. Zo blijkt maar weer waar een co-meter in de woning goed voor is.  

Loze brandmelding Zaterdagmiddag om 16:00 was er een loze brandmelding bij het A gebouw aan de Oude Parklaan.