Brandweernieuws week 32

Gaslek Woensdagochtend om 11:28 zijn de brandweerlieden uitgerukt naar de Van Bergenlaan voor een gaslek in de voortuin. Dit bleek veroorzaakt te zijn tijdens graafwerkzaamheden bij het renoveren van de voortuin. De brandweer heeft het lek provisorisch gedicht met tape en heeft de klus overgedragen aan het gasbedrijf.  

Duinbrand Donderdagmiddag om 16:03 zijn de brandweerlieden met spoed uitgerukt met de tankautospuit en hun verkenningsvoertuig naar de Uilenvangersweg in Bergen voor een duinbrand. Toen ze net Egmond in reden konden ze weer retour, omdat de collega’s van Bergen en Egmond de brand al uit hadden. Het bleek om zo’n 10 m2 te gaan.  

Brandgerucht bleek Barbecue te zijn Vrijdagmiddag om 14:22 zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een brandgerucht bij een woning aan de Geelvinckstraat. Bewoners roken een sterke brandlucht in hun woning en dachten dat het bij de buren vandaan kwam die niet thuis waren. Na een grondig onderzoek van de brandweer bleek de lucht bij de overburen vandaan te komen die net de barbecue hadden aangestoken.  

Persoon vast in de lift Zaterdagmiddag om 12:16 werd de brandweer met spoed opgeroepen om uit te rukken naar Verzorgingstehuis De Boogaert. Dit keer omdat er een persoon vast zat in de lift. De persoon ging even snel de krant halen uit de brievenbus beneden maar de lift kwam vast te zitten. Toen de brandweer net ter plaatse was had hij met al zijn kracht de liftdeur weten te forceren en was toen net uit de lift. De spuitgasten wisten de bewoner te kalmeren door een watertje aan te bieden en even later was de liftmonteur al aanwezig om de lift te repareren.