brandweernieuws week 32

Castricum- Maandagmiddag om 16:43 zijn de spuitgasten met spoed uitgerukt voor een gaslek in een voortuin aan de Bakkummerstraat. Dit was veroorzaakt tijdens graafwerkzaamheden in de tuin. De brandweer heeft het lek provisorisch afgedicht in afwachting van het gasbedrijf. Deze hebben de klus overgenomen en de leiding weer hersteld.  

Limmen- Donderdagavond om 19:35 zijn de brandweerlieden met spoed uitgerukt voor een melding van een binnenbrand aan de Vuurbaak. Ter plaatse bleek er gelukkig geen sprake van brand te zijn. Het inbraakalarm bij een bedrijfspand was afgegaan en zo was de rookmachine geactiveerd. Deze zorgt ingeval van een inbraak of overval dat de dieven niets meer zien. De brandweer heeft de rook weer verdreven met behulp van de overdrukventilator.  

Brandweer had het druk met de storm De brandweer in de regio had zaterdag de handen vol aan meldingen door de harde wind. Op de President Kennedylaan in Akersloot heeft de brandweer om 16:06 een kleine boom weggehaald en in stukken gezaagd. De boom bleek gespleten te zijn. De brandweer was nauwelijks terug op de kazerne (16:41) toen er een melding kwam van twee boten in nood op het Alkmaardermeer.  Met hulp van de brandweerboot zijn de bootjes veilig naar de haven gebracht. Om 18:31 was er een melding van stormschade bij de Rembrandtschool maar hier was voor de brandweer weinig te doen. Later op de avond om 20:54 kwam er nog een melding van stormschade bij Klein Dorregeest. Ook hier was er een boom die in stukken gezaagd moest worden.   In Castricum is om 17:53 een boom uit een achtertuin weggehaald aan de J.H. van Kinsbergenstraat. De boom dreigde tegen een huis te vallen. Met behulp van een lier aan het verkenningsvoertuig werd de boom gezekerd. Op die manier kon er op een veilige manier takken van de boom gezaagd worden. Uiteindelijk is een deel van de boom omgehaald om schade te voorkomen. Tijdens de inzet werd er door een voorbijganger gemeld dat er een paar straten verderop wat losse takken in een boom hingen. Dit zou mogelijk gevaar opleveren voor voetgangers. De brandweer heeft de situatie bekeken maar hoefde niet in actie te komen.   De brandweer van Limmen werd zondag om 11:43 opgeroepen voor een melding van stormschade aan een Abeel aan de Visweg. Omdat de tak die afgebroken was op zo’n 10 meter hoogte hing werd de ladderwagen van Heemskerk ingezet om deze op een veilige manier te verwijderen.