Brandweernieuws week 30

Water in rookmelder Maandagochtend om 9:00 uur werd de brandweer opgeroepen omdat er een rookmelder af zou gaan bij de Parnassia groep aan de Oude Parklaan. Maar net voordat de brandweer uit wilde rukken kregen ze van de de alarmcentrale te horen dat het loos alarm bleek te zijn. De melder was afgegaan door water in de melder.  

Brandje onder dakpannen door weggegooide peuk Dinsdagochtend vroeg om 00:54 werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een melding van een dakbrand bij een woning aan de Rossinistraat. Daarom werd naast de tankautospuit van Castricum ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk opgeroepen. Ter plaatse ging de brandweer op onderzoek uit omdat er alleen rook onder de dakpannen te zien was en een klein beetje rook binnen op zolder. Door het weghalen van een een stuk of 8 dakpannen kwamen ze achter de oorzaak van het brandje. Er bleek een stuk doek te branden omdat iemand een brandende peuk had weggegooid uit het dakraam. Omdat dit op tijd werd ontdekt is erger voorkomen.  

Brandweer assisteert bij zeer grote duinbrand Bergen Donderdagavond om 23:36 werd de brandweer met spoed opgeroepen om te assisteren bij een zeer grote duinbrand in de buurt van de Verspyckweg in Bergen aan Zee. Ze zijn daar heen geweest met de tankautospuit en hebben water gevoed aan de tankautospuit van brandweer Egmond. De jeep die ook mee was heeft diverse mensen ter plaatse gebracht die het gebied niet konden bereiken omdat ze geen vierwiel aangedreven auto’s hadden. Om de brand te blussen hebben heel wat korpsen meegeholpen of stonden stand-by. Rond 3:00 waren ze weer terug op de post. De collega’s van Egmond en Bergen hebben zaterdagochtend nog wat nabluswerkzaamheden uitgevoerd. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een kampvuur. Omdat dit niet is toegestaan is de politie op zoek naar getuigen.