Brandweernieuws week 29

Rookmelders Woensdagochtend om 03:53 zijn de brandweerlieden uitgerukt naar De Santmark omdat het brandalarm was geactiveerd. Ter plaatse bleek het te gaan om een bewoner die onder een rookmelder zat te roken.    Woensdagmiddag om 13:07 was er een brandmelding bij De Reigershoeve aan de Oosterweg in Heemskerk. Vlak voordat de brandweer de kazerne uit wilden rijden werd de melding weer ingetrokken omdat de rookmelder was geactiveerd door aangebrande broodjes.  

Vreemde lucht op Camping Bakkum Vrijdagmiddag om 16:56 werden de brandweerlieden opgeroepen om een kijkje te nemen bij Camping Bakkum aan de Zeeweg. Dit omdat er meerdere meldingen binnen kwamen bij de receptie over een vreemde lucht op de camping. Het rook op diverse plekken naar een soort gas/chloorlucht. De brandweer heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld om erachter te komen waar de lucht vandaan kwam, maar de oorzaak bleef onbekend. Omdat het steeds minder geroken werd zijn de spuitgasten weer retour gegaan en de afspraak gemaakt met de camping dat als er nog meer meldingen kwamen ze opnieuw moesten bellen maar dit is niet gebeurd.  

Afhijsing met ladderwagen Zaterdagochtend om 07:28 hebben de spuitgasten bij een woning aan de Boccherinistraat de ambulancedienst geholpen. Hierbij is ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk ingezet om de bewoonster naar beneden te hijsen. Zij is meegenomen naar het ziekenhuis.