Brandweernieuws week 26

Brandgerucht blijkt verbrande condensator te zijn Maandagmiddag om 13:05 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een melding van een brandgerucht bij Kinderdagverblijf de Vuurtoren aan de Dorcamp. Er was een stop gesprongen en de begeleiders roken een brandlucht. Omdat ze het niet vertrouwden hebben ze de brandweer gebeld. De brandweer kwam er achter dat de oorzaak een verbrande condensator van een tl balk was.

  Twee keer een rookmelder bij Horizon Jeugdzorg Maandagavond om 20:32 is de brandweer weer uitgerukt naar Horizon Jeugdzorg aan de Heereweg waar een rookmelder was geactiveerd. Onderweg mochten ze weer omkeren omdat het dit keer weer om kookwerkzaamheden ging. Zaterdagavond om 21:36 was het opnieuw raak alleen nu was het een andere melder dan alle andere keren. Maar ter plaatse was de installatie al gereset en is de oorzaak onbekend.  

Wegdek reinigen na ongeluk Donderdagavond om 21:52 heeft de brandweer het wegdek schoongespoten in de bocht van de Van Oldenbarneveldweg / Van Haerlemlaan na een ongeluk tussen een fietser en een pizza bezorger op de scooter.  

Brandje door zonnepanelen Donderdagmiddag om13:21 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een dakbrand bij een woning aan de Juliana van Stolbergstraat. De brandweer was snel ter plaatse met een tankautospuit en een ladderwagen van brandweer Heemskerk. Bij aankomst was het brandje al geblust door de bewoner, maar er hing nog veel rook op de zolder. De brand was veroorzaakt door werkzaamheden aan de zonnepanelen omdat er één defect was. De brandweer heeft een deeltje van het plafond moeten slopen om te kijken of de brand goed uit was en heeft ook een controle uitgevoerd op het dak met behulp van de ladderwagen. Door snel optreden van de bewoner en de brandweer is erger voorkomen.