Brandweernieuws week 26

Castricum  

Rookmelder Maandagochtend vroeg om 03:34 ging er een rookmelder af bij modezaak By Claire aan de Burgemeester Mooijstraat. De rookmelder was gekoppeld aan die van het appartement erboven. De bewoonster heeft hierop de brandweer en de eigenares van de zaak gealarmeerd. De brandweer en de sleutelhouders kwamen bijna gelijk ter plaatse. De brandweer heeft alles onderzocht maar er bleek geen sprake van brand te zijn. Waarschijnlijk is een vervuilde melder de oorzaak.  

Uitval 112 Maandagmiddag bleek er een grote storing te zijn en was 112 niet bereikbaar. Daarom werd er besloten om vanaf 17:00 alle brandweerkazernes te bemannen. In geval van nood kon men naar de kazerne komen om een melding door te geven. Hierop kon de brandweer gelijk uitrukken of de politie of ambulance oproepen via C2000.  Om 21:00 was de storing weer verholpen en konden de spuitgasten weer naar huis. Bij de posten van Castricum, Akersloot en Limmen was er niemand langs gekomen die hulp nodig had op dat moment.  

Loos alarm Woensdagmiddag om 17:00 was er een loze melding bij Stichting Achter de Duinen aan de Rijksstraatweg (Heemskerk).  

Limmen Loos alarm Donderdagmiddag om  12:19 was er een loze melding bij Zorgcentrum De Cameren.    

Akersloot Auto op zijn kant bij ongeval op de Boekel
De hulpdiensten werden vrijdagmiddag rond 17.55 gealarmeerd voor een ongeval op de Boekel in Akersloot.
Ter plaatse bleek dat een auto na een botsing met een andere auto op zijn kant terecht was gekomen. Bij aankomst van de hulpdiensten zaten er nog twee personen in de auto die op zijn kant lag. De brandweer heeft de bestuurder en bijrijder uit de auto gehaald. Deze zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto werd door de ambulancedienst gecontroleerd maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Het ongeluk zou gebeurd zijn nadat een voertuig af wilde slaan. Een tegemoetkomende automobilist zag dat te laat en botste frontaal op de afslaande auto. Hierdoor belandde de auto op zijn kant in de berm. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.    

  Zoekactie na noodsignalen op het Alkmaardermeer

In de nacht van zaterdag 29 juni op zondag 30 juni zijn de hulpdiensten rond tien over twaalf massaal uitgerukt nadat er noodsignalen boven het Alkmaardermeer waren gezien.
Een melder had twee noodsignalen vanaf Akersloot in de richting van De Woude gezien. Hierop werden direct de brandweerduikers uit Velsen, de brandweer van Akersloot met de tankautospuit en de brandweerboot gealarmeerd. Later werden ook de brandweervrijwilligers van Uitgeest gealarmeerd om uit te varen met de brandweerboot. Tevens kwam de nieuwe politieboot die sinds mei in dienst is ter plaatse. Ook een politiehelikopter werd ter plaatse gevraagd om mee te zoeken naar eventuele personen in nood.
Op het Alkmaardermeer werd een zoekactie op touw gezet om de herkomst van de noodsignalen te achterhalen en te onderzoeken of er daadwerkelijk iemand in nood was. Nabij het schiereiland Saskerlei in het Alkmaardermeer werden twee boten aangetroffen waarvan de opvarenden duidelijk onder invloed waren. Mogelijk waren deze opvarenden verantwoordelijk voor het afschieten van de noodsignalen. Rond één uur werd de zoekactie gestaakt en keerde de hulpdiensten huiswaarts.