Brandweernieuws week 25

Vreemde lucht in woning Wayenburgh Maandagmiddag om 11:59 werd de brandweer opgeroepen voor een vreemde lucht in een woning aan de Wayenburgh. De bewoonster en haar zoontje hadden last van hoofdpijn en roken een vreemde lucht in de woning. Ze dachten aan een chemische of verbrande lucht. De brandweerlieden konden binnen geen vreemde waardes meten maar kwamen wel achter de vermoedelijke oorzaak. Dit bleek een verdeeldoos te zijn met meerdere telefoonopladers waarvan er één erg naar brand rook. De brandweer adviseerde om de woning goed te ventileren en de oplader te vervangen. 

Loos alarm Woensdagmiddag om 13:41 was er een loze brandmelding bij het Strandhotel Zoomers aan de Zeeweg. Deze werd al snel weer ingetrokken.  

Gaslek Prinses Marijkestraat Vrijdagmiddag om 15:00 werd de brandweer opgeroepen voor een melding van een gaslek aan de Prinses Marijkestraat. Tijdens graafwerkzaamheden bij het herinrichten van de straat rook de aannemer een behoorlijke gaslucht. De brandweer is ter plaatse geweest en heeft de klus na ruim een uur kunnen overdragen aan het gasbedrijf. Deze heeft uiteindelijk een lekkage kunnen vinden bij een afsluiter en heeft deze weer vernieuwd  

Kauw vast in de schoorsteen   Toen de brandweerlieden net terug kwamen om 16:40 van de uitruk van de gaslek kwam een overbuurvrouw bij de kazerne om te vragen of de brandweer iets kon betekenen voor haar. Dit omdat er al de hele dag een kauw vast zat in haar schoorsteen aan de  Burgemeester Zaalbergstraat. De brandweerlieden hebben geprobeerd om vanaf de binnenkant via de schoorsteen bij de kauw te komen, maar door een knik in de schoorsteen kwamen ze er net niet bij. Daarom kwam de hoogwerker van brandweer Alkmaar ter plaatse en met behulp van wat schoorsteen gereedschap konden ze de kauw vanaf boven levend uit de schoorsteen krijgen. Tijdens het inpakken werden ze opnieuw opgeroepen voor een volgende melding.  

assistentie na val van paard
Om 17:54 konden ze door naar de Beverwijkerstraatweg. In de duinen was iemand van een paard gevallen. De brandweer heeft met hun jeep het slachtoffer op de brancard naar de ambulance gebracht die klaar stond bij de ingang van de camping. Het slachtoffer is met onbekend letsel meegenomen voor onderzoek naar het ziekenhuis.  

Brandweerherdenking Zaterdagmiddag hebben de spuitgasten een ereboog gespoten bij het gemeentehuis door twee stralen water met elkaar te laten kruisen. Iedere derde zaterdag in juni worden de brandweerlieden herdacht die tijdens het uitoefenen van hun vak omgekomen zijn. Op iedere kazerne wordt de vlag halfstok gehangen en wordt er op een mooie locatie een ereboog gespoten. Ook worden alle profielfoto’s van de brandweer m.b.t. sociale media veranderd in het zwarte brandweerlogo voor een dag.