Brandweernieuws week 24

Drie keer zelfde rookmelder zorgt voor kookverbod De brandweerlieden zijn in totaal drie keer uitgerukt voor dezelfde rookmelder die afging bij Horizon Jeugdzorg aan de Heereweg. Dit was het geval dinsdag om 14:57 en om 21:32 en ook nog eens op woensdagavond om 18:37. Alle keren was het in dezelfde kamer waar de rookmelder af was gegaan precies boven een gasfornuis waar geen afzuigkap boven zat maar wel een rookmelder. Daarom is er voorlopig een kookverbod opgelegd door de brandweer totdat alles op orde is.  

Gaslucht Zaterdagavond om 23.30 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een melding van een gaslucht aan de Verlegde Overtoom. Bewoners en voorbijgangers roken af en toe een sterke gaslucht. De brandweer rook dit ook, maar kon geen hoge waardes meten en hebben het gasbedrijf afgewacht. Het gasbedrijf heeft de leiding opgegraven en kwam erachter dat er een afsluiter defect was. Deze afsluiter is in zijn geheel vernieuwd.  

Rookmelder gaat af op de camping Zondagochtend om 5:18 is de brandweer opgeroepen vanwege het afgaan van een co-melder bij één van de huisjes op camping Bakkum. Er was niemand in het huisje aanwezig maar de politie die al ter plaatse was wist het huisje binnen te komen. De politie wist te melden dat het om een lege rookmelder ging en het probleem verholpen was na het verwijderen van de batterijen. Daarom konden de brandweerlieden weer naar hun bedje gaan.