Brandweernieuws week 24

Castricum- Loze brandmelding Maandagochtend tweede Pinksterdag om 06:53 was er een loze brandmelding bij Verzorgingstehuis De Boogaert.   Tilassistentie

Maandagmiddag om 15:14 hebben de spuitgasten bij een woning aan de Boccherinistraat de ambulancedienst geholpen met een tilassistentie. Hierbij is ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk ingezet om de bewoner naar beneden te hijsen.  

Gaslucht Maandagavond om 22:53 hebben de spuitgasten metingen verricht in een woning aan de  Constant Huygensstraat. Dit omdat de bewoners een sterke gaslucht roken. Ze hebben direct contact opgenomen met het gasbedrijf. Deze stuurde op voorhand de brandweer die kant op. De brandweer kon niets ruiken en/of meten.  

Tilassistentie Dinsdagavond om 20:05 werden de brandweerlieden opgeroepen om de ambulancedienst te assisteren ,samen met de ladderwagen van brandweer Heemskerk om een persoon naar beneden te hijsen aan de Martin Luther Kinglaan. Toen ze ter plaatse kwamen was de persoon al zelf naar beneden gelopen en was de hulp niet meer nodig.

  Binnenbrand Dinsdagavond om 21:10 werden de tankautospuiten van Castricum en Limmen inclusief de ladderwagen van brandweer Heemskerk opgeroepen voor een melding van een binnenbrand op het Bakkkerspleintje. De eerste melding betrof brand bij Wierenga.  De brandweer is met veel materieel uitgerukt. Later bleek dat er rook uit een woning zou komen op de derde verdieping boven de Aldi en er ging een rookmelder af in het appartement. Toen de spuitgasten ter plaatse waren bleek het om aangebrand eten te gaan wat de rook veroorzaakte. Gelukkig viel het allemaal mee en konden alle voertuigen inclusief twee politie eenheden weer retour. Dit alles trok een hoop bekijks.  

Wateroverlast Zaterdagochtend om 10:31 zijn de spuitgasten opgeroepen voor een melding van wateroverlast bij een woning aan de Van Uytrechtlaan. Door de hevige regenval was het water aardig hoog komen te staan op het platte dak omdat de afvoer niet goed schoongemaakt was. Hierdoor kwam het water via het plafond de woonkamer in. De brandweer heeft diverse meubels veilig gesteld en het ergste water opgezogen met de waterstofzuiger. Ook hebben ze de afvoer weer schoongemaakt voor de bewoner die al aardig op leeftijd was. Later op de dag om 12:55 was er een melding dat er erg veel water stond op het garageplein aan de Prinses Irenestraat en dreigde de garages in te lopen. De brandweer heeft met behulp van de losse pomp het meeste water weer weg weten te pompen.

Limmen- Binnenbrand Dinsdagochtend om 08:02 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een binnenbrand bij een slooppand aan de Rijksweg. De alarmcentrale schaalde al snel op waarop de tankautospuit van Uitgeest en de hoogwerker van brandweer Wormerveer ok werden opgeroepen. Uiteindelijk bleek het om een heel klein binnenbrandje te gaan wat zo geblust was. De meeste brandschade in het slooppand was nog van de brand van vorig jaar die op 3 juni woedde. De oorzaak is nog onbekend en word nog onderzocht.  

Rookmelder Donderdagmiddag om 13:57 was er een rookmelder afgegaan bij zorgcentrum De Cameren op de bovenste verdieping vlakbij de liftschacht, maar er kon geen brand ontdekt worden.

  Akersloot- Voertuigbrand Vrijdagavond om 19:20 werden de spuitgasten opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Wiekenlaan in Uitgeest maar werden iets later afgepiept omdat de brandweerlieden van Uitgeest de brand al onder controle hadden.  

KinderBeestFeest Vrijdagmiddag hebben de brandweerposten van Castricum, Akersloot en Limmen met hun personeelsbusjes deelgenomen aan het KinderBeestFeest. Vanaf het AZ stadion zijn ze in colonne met brandweerwagens, ambulances, politieauto’s, rode kruis voertuigen en drie bussen met chronisch zieke en gehandicapte kinderen naar Artis gereden. Met de sirenes aan zijn de kinderen naar Artis gebracht om ze daar een onvergetelijke avond te bezorgen. Zodat ze samen met hun ouders, broertjes en zusjes even hun ziekte kunnen vergeten. Het was een zeer geslaagde avond.  

Brandweerherdenking Zaterdagmiddag hebben de spuitgasten een ereboog gespoten bij het gemeentehuis door twee stralen water met elkaar te laten kruisen. Iedere derde zaterdag in juni worden de brandweerlieden herdacht die tijdens het uitoefenen van hun vak omgekomen zijn. Op iedere kazerne wordt de vlag halfstok gehangen en wordt er op een mooie locatie een ereboog gespoten. Ook worden alle profielfoto’s van de brandweer m.b.t. sociale media veranderd in het zwarte brandweerlogo voor een dag.