Brandweernieuws week 23

Til assistentie Maandagmiddag om 15:41 heeft de brandweer de collega’s van de ambulancedienst geholpen bij een til assistentie aan de Beethovensingel. Een persoon is vanaf de bovenste verdieping naar beneden getild door de spuitgasten via de trap van de woning.  De persoon is meegenomen naar het ziekenhuis.

  Brandstichting op vier plekken In de nacht van maandag op dinsdag heeft de brandweer de handen vol gehad aan vier brandhaarden die aangestoken waren. Om 01:00 kreeg de brandweer de eerste melding binnen om zonder spoed uit te rukken naar De Bloemen. Maar op de kazerne kregen ze te horen om toch met spoed uit te rukken vanwege meerdere meldingen en meerdere brandhaarden. Ook omdat er in de buurt van de brandhaarden geparkeerde auto’s stonden. De eerste twee brandjes waren op De Bloemen, waar de kroonring met daaraan de plastic zakken met afval in brand stonden. Ook was dit het geval aan de Weegbree maar daar stonden ook meerdere gft bakken in de brand. Daarna was er ook nog een hoop met zakken in de brand aan de Kievit. De brandhaarden waren snel geblust en de hoop met gft bakken werd nog een keer nageblust. De politie was ook zeer snel met meerdere voertuigen ter plaatse om de dader of daders te vinden maar deze waren al gevlogen. De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of camerabeelden hebben. Als je iets weet bel dan met de politie op 0900-8844.

Stormschade Zaterdagmiddag om 13:51 werd de brandweer opgeroepen voor een melding van stormschade aan de Poelven. Tijdens de storm waren er nieuwe kozijnen van een stelling gewaaid. Deze lagen over de stoep. De kozijnen die hierdoor beschadigd waren heeft de brandweer weer op de stelling gezet en vastgezet met een spanband. Ook lagen er onderdelen van een steiger op een zeecontainer. De onderdelen dreigden de steeg in te vallen. De brandweer heeft uit voorzorg de delen in de achtertuin gelegd. De aannemer is in kennis gesteld en de brandweerlieden konden weer retour.  

Autobrand Zondagochtend vroeg om 03:19 werden de brandweerlieden opgeroepen om met spoed uit te rukken naar de Koekoeksbloem voor een autobrand. De eigenaar hoorde zijn autoalarm afgaan en zag dat zijn auto in de brand stond. Hij is direct begonnen met blussen met een tuinslang en de politie met een brandblusser. Bij aankomst van de brandweer was de auto al geblust. De schade is aanzienlijk. De brandweerlieden hebben alles gecontroleerd maar de auto was goed geblust. De auto had zowel aan de voor- als aan de achterkant vlam gevat. De oorzaak wordt onderzocht door het forensisch team van de politie. Brandstichting wordt niet uitgesloten en daarom is de politie dringend op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of camerabeelden hebben. Als je iets weet bel dan met de politie op 0900-8844.