Brandweernieuws week 23

co- meting

Castricum- Maandagmiddag om 17:21 hebben de spuitgasten diverse metingen verricht in een woning aan de Geelvinckstraat. Dit omdat er een te hoge co waarde werd gemeten in het bloed van één van de bewoners. De brandweer kon geen vreemde concentratie meten.  

Kleine binnenbrand bij strandpaviljoen Zeezicht Dinsdagochtend vroeg om 03:10 werden de spuitgasten van Castricum en Limmen opgeroepen voor een binnenbrand bij strandpaviljoen Zeezicht. De brandweer was zeer snel ter plaatse en is met één hogedruk straal het pand binnen gegaan wat al helemaal vol stond met rook. De eigenaar wist te vertellen dat het achter in het pand zou branden. Achter in het pand troffen ze inderdaad de brand aan en hebben deze afgeblust. Zo kon er al vrij snel brandmeester geven worden, zodat de spuitgasten van brandweer Limmen weer retour konden en beschikbaar waren voor andere inzetten in Castricum of Limmen. De brandweer van Castricum is nog lange tijd bezig geweest het pand weer rookvrij te krijgen met de overdrukventilator. Stichting Salvage kwam ter plaatse om te zorgen dat het paviljoen weer snel roet vrij gemaakt kan worden en de schade (wat toch nog behoorlijk is) te herstellen. Doordat de brand snel is ontdekt en de brandweer snel te werk is gegaan is erger voorkomen. De oorzaak moet nog onderzocht worden.  

Storing brandmelder

Donderdagochtend vroeg om 00:46 zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een rookmelder die afging bij het Opnamekliniek aan de Oude Parklaan. Ter plaatse konden de brandweer en de bhv-ers geen melder vinden en kon de installatie ook niet gereset worden. De technische dienst moest ter plaatse komen om alles weer in orde te maken.

Hond gered van balkon

Donderdagmiddag om 15:40 werden de brandweerlieden opgeroepen samen met de ladderwagen van brandweer Heemskerk om een hond te redden van een balkon aan de Geesterduinweg. De vraag kwam bij de politie vandaan omdat de hond al meerdere dagen op het balkon zou verblijven en de hele omgeving in zijn greep hield door het blaffen. De bewoner was steeds niet thuis. Uiteindelijk kwam de verhuurder ter plaatse met de sleutels van het pand en kon de hond bevrijd worden van het balkon. De hond moest met mankracht van de brandweer naar beneden worden getild omdat de hond geen trap kon lopen. De hond is door de politie in beslag genomen en vervoerd door de dierenambulance.

Stormschade

Zaterdagmiddag om 17:31 werd de brandweer opgeroepen voor een scheve boom aan de Dag Hammarskjoldlaan. Ter plaatse bleek er een boompaal gebroken te zijn en kon de brandweer er weinig aan doen. De brandweer heeft de gemeente ingelicht en die gaan het euvel dinsdag verhelpen.  

Auto komt tot stilstand tegen woning

Limmen-Dinsdagavond om 19:19 is de brandweer gealarmeerd omdat een auto tegen een huis was gereden aan De Vang. De bestuurder van de auto raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. In de muur van de woning zat een scheur door de aanrijding. Om de schade aan de woning verder te beoordelen is de verhuurder van de woning ter plaatse gekomen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Dit word nog onderzocht door de politie.

Wateroverlast

De brandweer werd donderdagochtend vroeg om 02:47 opgeroepen voor een melding van wateroverlast aan de Grutto in Castricum. Bij één van de woningen was er zoveel water op het dak gekomen dat het bij de bewoners naar binnen stroomde. De brandweer heeft de ergste schade weer verholpen. De oorzaak lag onder meer aan een verstopte afvoer.

Stormschade

Zaterdagmiddag tijdens de storm was er een grote boom omgewaaid op de hoek Dusseldorperweg / Vredeburglaan. De brandweer heeft de boom in kleine stukken gezaagd en alles aan de kant gelegd zodat de kruising weer vrij was. De gemeente zorgt ervoor dat dinsdag alles