Brandweernieuws week 21

Rookmelder Dinsdagavond om 20:11 zijn de spuitgasten ter plaatse geweest bij Verzorgingstehuis De Boogaert waar een rookmelder was afgegaan. De brandweer wist de melder te lokaliseren maar er bleek niets aan de hand te zijn.  

Gaslek Hemelvaartsdag om 16:47 zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een gaslek in een voortuin aan De Bloemen. De lekkage was veroorzaakt door het verwijderen van een boom in de voortuin. De spuitgasten hebben de lekkage afgedicht met duct tape in afwachting van het gasbedrijf.  De laatste wortels heeft de brandweer verwijderd, zodat het gasbedrijf gelijk aan de slag kon. Het gasbedrijf heeft een deel van de leiding vernieuwd.

  Rokende lantaarnpaal Vrijdagmiddag om 16:10 werden de spuitgasten opgeroepen omdat er rook uit de grond kwam bij een lantaarnpaal aan de Dr. Ramaerlaan. Aangezien er nog stroom op de paal stond en de brandweer het niet vertrouwde kwam het energiebedrijf ter plaatse om de stroom uit te schakelen. De brandweer heeft het gebied eromheen ruim afgezet. Ze hebben de klus overgedragen aan het energiebedrijf. Na wat graven werd er een verbrandde stok in de grond gevonden, vermoedelijk is de stok een behoorlijke tijd aan het smeulen geweest en is dit de oorzaak van de stank en rook geweest.  

Vreemde lucht Zondagochtend om 00:32 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een vreemde lucht in een woning aan de Jacob Catsstraat. Toen de brandweer ter plaatse was stonden de bewoners al buiten en hadden alle ramen en deuren al open staan. Ook had de bewoner de hoofdleiding van het gas al dichtgedaan. De spuitgasten konden niets vreemds meer ruiken of meten. Waar de lucht vandaan kwam is niet bekend.