Brandweernieuws week 20

Schoorsteenbrand bleek zon te zijn Maandagavond om 20:59 werden de spuitgasten opgeroepen voor een melding van een schoorsteenbrand bij een woning aan de Klapweide. Ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van een schoorsteenbrand maar was het de ondergaande zon in combinatie met stoom van een cv-ketel. De spuitgasten konden weer retour en ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk die opgeroepen was, kon rechtsomkeer maken. 

Pony te water Woensdagmiddag om 17:15 is de brandweer met spoed uitgerukt naar de  Noordermaatweg in Heemskerk omdat er een pony te water was geraakt. Een omstander en de eigenaresse lagen in het water om het hoofd van de pony boven water te houden. Maar toen de spuitgasten ter plaatse kwamen was de pony al overleden. De brandweer heeft de pony op de kant weten te krijgen. De brandweer heeft hem toen op een pallet gelegd en afgedekt. Een buurtbewoner heeft hem afgevoerd met behulp van een heftruck in samenwerking met de eigenaresse.  

Gaslek Zondagochtend om 11:47 zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een gaslek in een voortuin aan de Oranjelaan. De lekkage was veroorzaakt door het verwijderen van een boompje in de voortuin. De spuitgasten hebben de lekkage afgedicht met duct tape in afwachting van het gasbedrijf. De klus werd overgedragen aan het gasbedrijf die een deel van de leiding weer heeft vernieuwd.