Brandweernieuws week 20

Dinsdag was er een storing bij de nieuwe meldkamer in Haarlem waardoor alle brandweerposten van Noord-Holand-Noord bemand moesten worden . Dit was het geval van 17:55 tot ongeveer 22:00. Zo ook de posten Castricum, Limmen en Akersloot.

Hulpdiensten rukken massaal uit voor rubberbootjeCastricum- Vrijdagmiddag om 16:56 rukten de hulpdiensten massaal uit voor een rubberbootje wat op zijn kop in de sloot lag aan de C.F.Smeetslaan. Een omstander had het bootje op de kant getrokken en de hulpdiensten gebeld omdat ze dachten dat de kinderen in het water zouden liggen. De volgende hulpdiensten gingen met spoed die kant op: de brandweer met een tankautospuit, de jeep, de officier van dienst en de brandweerduikers uit Velsen, de politie met twee voertuigen, twee ambulances en een traumahelikopter. De brandweer ging gelijk met waadpakken het water in om een eerste zoek slag te maken voordat de duikers ter plaatse kwamen. Ook werd er al druk gezocht door de andere hulpdiensten aan de kant. De hele actie trok een hoop bekijks en daardoor kwam al snel iemand vertellen dat de boot er ‘s ochtends vroeg al gezien was. Toen de traumahelikopter net geland was kwam de eigenaresse van het bootje aangerend om te vragen of alles kwam voor hun rubberboot. Deze was de avond er voor weggedreven en toen konden ze er niet meer bij. Later zijn ze vergeten om de boot op te halen. Gelukkig was er dus niemand te water geraakt en konden alle hulpdiensten weer snel retour.  

Zondag 19 mei was er om 10:16 een loze brandmelding bij het opnamekliniek aan de Oude Parklaan.

EHBO en brandweer hielden en grote demonstratieCastricum- Zondagmiddag 19 mei hielden de brandweer en de EHBO- vereniging (die 90 jaar bestond) een grote demonstratie. Er was een ongeval in scene gezet. Er zou een auto de markt opgereden zijn, hierdoor waren er meerdere gewonden gevallen. Deze lagen verspreid over de markt en er zat een slachtoffer bekneld tussen twee auto’s in. Ook zat er een bestuurster bekneld in een van de voertuigen. Deze twee slachtoffers werden door de brandweer bevrijd. De andere slachtoffers werden behandeld door de EHBO-ers.  Het publiek kon zo een kijkje nemen hoe de EHBO-ers en de brandweer hun werk doen. Het was een zeer geslaagde demonstratie en de samenwerking ging perfect tussen beide partijen.