Brandweernieuws week 18

Brandweer blust boom in duin   Zondagavond om 20:48 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een melding van een boom in de brand nabij Camping Geversduin. De melders hadden de dader gezien en die was snel weggefietst bij hun aankomst. Het signalement is doorgegeven aan de politie. De brandweer heeft de boom afgeblust met een brandblusser.

  Duinbrand snel in de kiem gesmoord   Donderdagmiddag om 17:16 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een melding van een duinbrand nabij Camping Geversduin. De melder had de daders gezien en die waren snel weggerend. Het signalement is doorgegeven aan de politie. De brandweer heeft de duinbrand afgeblust met één straal hogedruk. Opvallend was dat de brand precies tegen over de brand van zondagavond was.  

Handmelder blijkt baldadigheid te zijn   Vrijdagavond om 18:08 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een geactiveerde handmelder bij Stichting Achter de Duinen. De brandweer is met spoed ter plaatse gegaan. Bij aankomst bleek het om baldadigheid te gaan.  

Aangebrande croissant zorgt voor brandmelding

Zondagmiddag om 12:29 werden de brandweerlieden opgeroepen voor  geactiveerde rookmelders bij een woning aan de Van Assendelftlaan. De brandweer is met spoed ter plaatse gegaan. Bij aankomst bleek het om een aangebrande croissant te gaan.
De spuitgasten hebben de woning geventileerd met de overdrukventilator.