brandweernieuws week 18

Limmen- Maandag 7 mei om 19:44 moesten de brandweerlieden uitrukken naar de Hereweg  in Egmond- Binnen dit vanwege een defect gasfornuis. De spuitgasten hebben eerst de hoofdafsluiter dichtgedraaid en vervolgens het kraantje bij het gasfornuis. Daarna zijn er nog diverse metingen verricht. 

Castricum- Dinsdag 8 mei om 12:32 werden de spuitgasten met spoed opgeroepen vanwege een gaslek in het trottoir aan de Willem de Zwijgerlaan. De dag ervoor waren er werkzaamheden geweest, toen een bewoonster in haar voortuin aan het werk was rook ze een behoorlijke gaslucht. Hierop heeft ze besloten om 112 te bellen. De brandweer kon na een paar metingen de klus al snel overdragen aan het gasbedrijf. Het gasbedrijf was aan het begin van de straat aan het werk, dus zij waren snel ter plaatse en hebben de lekkage verholpen.

Dinsdagavond om 18:43 konden ze met spoed richting Serviceflat Sans Souci voor een automatische brandalarm wat daar was afgegaan.Ter plaatse bleek de melder geactiveerd te zijn door een zwart geblakerde tosti die de hele woonkamer en de gang blauw gezet had met rook. De brandweer heeft de boel geventileerd en wat metingen verricht zodat de bewoonster terug kon naar haar kamer. De bewoonster nam gelijk afscheid van haar broodrooster deze mocht weggegooid worden.
Woensdagmiddag om 15:40 werden de brandweerlieden met spoed opgeroepen voor een brand op de Kennemerduincamping. Een koelkast of de gaskookplaat in een stacaravan had om nog onbekende reden vlam gevat. De brand werd door de eigenaresse ontdekt en zij sloeg gelijk alarm. De bhv-ers  van de camping waren al begonnen met het blussen van de brand samen met de inmiddels gearriveerde politie. Ze moesten de bluswerkzaamheden staken door de hevige rookontwikkeling. De spuitgasten die snel ter plaatse waren hebben het bluswerk overgenomen en hebben de brand geblust met 1 hogedrukstraal. Met een 2de hogedrukstraal is de koelkast buiten verder afgeblust. Al snel kon het sein brandmeester geven worden. De brandweerlieden hebben het zoontje van de eigenaresse een troostbeertjes gegeven omdat hij erg geschrokken was van wat er allemaal gebeurd was. Ondanks het snelle ingrijpen van de bhv-ers, politie en brandweer moet de stacaravan als verloren worden beschouwd omdat de schade van binnen aanzienlijk is.
Vrijdagavond om 20:23 was er een loze brandmelding bij het Ribw aan de Oude Parklaan.
Foto’s gemaakt door een omstander.