Brandweernieuws week 17

Duinbrandje snel in de kiem gesmoord

Castricum- Donderdagmiddag om 16:40 werd de brandweer opgeroepen voor een melding van een duinbrand ter hoogte van bankje CA60. Hierop werden de tankautospuiten van brandweer Castricum en Beverwijk opgeroepen en het verkenningsvoertuig van Castricum. Het brandje zou langs het pad achter de Papenberg zijn. De spuitgasten van Castricum waren zeer snel ter plaatse samen met twee boswachters die ook opgeroepen waren. Bij aankomst werden ze opgevangen door diverse melders en waren de twee brandhaarden al zo goed als uit. De brandweer heeft de brandhaarden nageblust en kon aan de alarmcentrale doorgeven dat het vuur brandmeester was en brandweer Beverwijk om kon keren.

Brandweer heeft het druk met allemaal kleine duinbrandjes

Castricum- De brandweer van Castricum heeft het vrijdag druk gehad met diverse kleine duinbranden die steeds snel geblust konden worden. Mede doordat de branden snel werden opgemerkt door voorbijgangers en de locaties goed werden doorgegeven.

De eerste melding was om 15:11 in de buurt bij de Slingerweg. Deze brand wist de brandweer snel te blussen met de bumpermonitor en vervolgens met 2 stralen hogedruk. Omdat er extra water nodig was kwam brandweer Beverwijk erbij.Toen ze daar net klaar waren kwam de volgende melding binnen van een nieuwe brandhaard aan de Willemslaan in de Castricumse duinen. Ook deze werd snel geblust door de korpsen van Castricum en Beverwijk.

Er werd een politiehelikopter ingezet een er werd volop gesurveilleerd door de politie en boswachters. Het team brandonderzoek van de brandweer was net ter plaatse toen de brandweer werd opgeroepen voor een duinbrand in het duingebied bij de Kaagweg in Heemskerk/Wijk aan Zee. Deze wisten ze ook snel te blussen samen met twee tankautospuiten van brandweer Beverwijk en een waterwagen. Rond 20.00 uur waren de spuitgasten weer terug op de kazerne. Vervolgens ging om 20:48 weer de pager af voor een bermbrand aan de Johannisweg waar een stuk berm in de brand stond. Ook deze brandhaard werd snel geblust. De politie heeft samen met de brandweer alle plekken afgezet voor onderzoek.