Brandweernieuws week 14

Brandweernieuws week 14
Castricum- Zondagavond om 22:18 zijn de brandweerlieden uitgerukt naar een woning aan de Droogbloem. Een bewoner had last van waterlekkage op de zolderverdieping en de lekkage was al verplaatst naar de eerste verdieping toen de brandweer ter plaats was gekomen. De brandweer heeft de lekkage tijdelijk verholpen en het meeste water weer verwijdert met behulp van de waterstofzuiger. Ze hebben het verder overgedragen aan stichting Salvage die het verder af zou handelen.
Vrijdagavond om 19:42 zijn de spuitgasten ter plaatse geweest bij een woning aan de Willem de Zwijgerlaan voor een melding van stormschade. Er stond weinig wind maar er was een plaat los geraakt bij een bejaarde bewoonster die het zelf niet kon oplossen en toen maar de brandweer had gebeld. Deze wisten de plaat binnen een paar seconden te verwijderen en zo was het gevaar geweken.
Zaterdagavond om 21:59 zijn de spuitgasten met spoed uitgerukt naar het voormalige pand van de Augustinusschool aan de Dokter van Nieveltweg. Er was een melding van een binnenbrand. Gelukkig bleek het om een lampje te gaan wat vlakbij een gordijn stond waardoor het net leek of er een brand woede in de school. De spuitgasten en de politie konden gelukkig alweer snel retour.