Brandweernieuws week 14

Boom over de weg

Maandagmiddag 2de paasdag om 13:07 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een melding van een boom over de weg. Dit was het geval op de Oude Parklaan ter hoogte van de Zeeweg N513.
De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en alles aan de kant gelegd, zodat het verkeer er weer langs kon.
Op de terugweg hebben ze nog een bouwhek aan de kant gelegd die over de weg lag op de Duinenboschweg.  

Brandweerlieden proberen brandgans te redden

Maandagmiddag 2de paasdag om 15:04 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een melding van een brandgans met een slappe nek. De brandgans bleek last te hebben van vogelgriep. De brandweer  is met waadpakken en een schepnet te water gegaan en hebben hem geprobeerd te vangen.
De spuitgasten zijn ruim een uur bezig geweest maar de gans kregen ze niet te pakken. De dierenambulance zou het in de gaten blijven houden. Er zijn deze week al meerdere brandganzen opgehaald op dezelfde locatie.

Schoorsteenbrand    Zaterdagavond om 21:19 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Dorpsstraat. De brandweer kreeg assistentie van de ladderwagen van brandweer Heemskerk. Ze hebben samen de schoorsteenbrand uit weten te krijgen door hem goed te vegen. Ondanks dat de schoorsteen in oktober nog geveegd was kwam er aanzienlijk veel aanslag uit de pijp, zeker 5 emmers vol. Tijdens de inzet was een deel van de Dorpsstraat afgezet door de politie voor het overige verkeer om zo veilig te kunnen werken.  

Brandmelding

Zondagochtend om 05:51 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een automatische brandmelding bij Verzorgingstehuis De Boogaert.
Tijdens de speurtocht naar de plek waar de melder zou zijn afgegaan op de vierde verdieping in een technische ruimte stuitten ze op een brandlucht.
In de ruimte was verder niets te ontdekken. De brandweer wilde het dak op om uit te sluiten dat daar iets aan de hand was. Omdat er niemand een sleutel van de deur had heeft de brandweer besloten om het slot van de deur door te slijpen. Daarna konden ze op het dak diverse ruimtes bekijken en konden toen uitsluiten dat er geen sprake van brand was.