Brandweernieuws week 11

Binnenbrand tussen badkamer plafond    Woensdagochtend om 06:49 werden de brandweerlieden met spoed opgeroepen voor een binnenbrand aan de Baartven. De brand woedde tussen het plafond in de badkamer. Met wat sloopwerk en gebruik van een straal hogedruk heeft de brandweer de brand weten te blussen. De ladderwagen van brandweer Heemskerk was ook ter plaatse maar hoefde niet ingezet te worden. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in infrarood plafondplaten. De schade was aanzienlijk en bij de buren was sprake van rook overlast in de woning. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor het afhandelen van de schade.    

Gaslek tijdens tuinhek plaatsen    Zaterdagmiddag om 16:38 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een melding van een gaslek aan de Willem de Zwijgerlaan. De lekkage was veroorzaakt door het plaatsen van een paal voor een tuinhekje. De spuitgasten hebben de lekkage opgegraven en met duct-tape afgedicht. De bewoner zou het gasbedrijf opwachten die al onderweg was en het zouden repareren.  

Boom staat te smeulen in duin   Zaterdagmiddag om 15:20 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een melding van een buitenbrand in de duinen  nabij de Goudsbergen. Er zou een boom staan te smeulen op een berg in de duinen. Na enig speurwerk en even later begeleiding van de meldster werd de locatie gevonden. En konden de brandweerlieden het brandje doven met één straal hogedruk.